´╗┐ Wie zijn we?
wwwlevenslustvzw.be

MFC

BuBaO

BuSO

Levenslust vzw MfC BuSO BuBaO Internaat
  Levenslust vzw
Webmaster, disclaimer and privacy policy

Highlights

26/06/2017 Even aandacht voor de jaarlijkse wandel- en mountainbike tocht die doorgaat op 24 september a.s. Bekijk de flyer hier>>>
25/03/2017 De opendeurdag van BuSo Levenslust is met het mooie weer een aangename lente barbecue geworden. Dank aan alle medewerkers en bezoekers

Wie zijn we? Wat doen we?

Levenslust vzw is een organisatie met een vrijzinnige grondslag die zich richt tot jongens en meisjes van 6 tot 21 jaar met leer stoornissen en/of opvoedingsmoeilijkheden.

Onze voorzieningen bevinden zich op een domein wat zich laat kenmerken door rust, groen en ruimte.

Ons Multifuntioneel Centrum (MFC), waarbinnen opvang, begeleiding en behandeling wordt geboden aan kinderen en jongeren, omvat een internaat en een semi-internaat.  
Kinderen en jongeren hebben een licht mentale handicap (categorie 11) of kampen met gedrags- en of sociaal /emotionele problemen (categorie 14).

Naast het MFC kent de vzw twee scholen, een school voor buitengewoon basis onderwijs (BuBaO) en een school voor buitengewoon secundair onderwijs (BuSO).

De BuBaO biedt onderwijs van het type basisaanbod (vroegere type 1 en 8), type 3 (voor kinderen met gedrags- en/of sociaal emotionele problemen) Nieuw vanaf dit schooljaar zijn we er ook voor kinderen met autisme spectrum stoornis (type9) De BuSO biedt onderwijs van het type 1 en type 3.


Onderdeel van onze voorzieningen vormen eveneens sportaccommodatie's en een kinderboerderij. Gebruikmaking daarvan wordt geïntegreerd in onze pedagogische werking. Dit laatste gebeurt ook vanuit kampen die in de vakantieperiode en/of tijdens weekenden worden aangeboden.


Else De Wachter

Algemeen directeur

Levenslust vzw is erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor sociale integratie van Personen met een Handicap (VAPH), evenals door het Vlaams ministerie van onderwijs en vorming.
Naar www.vaph.be Naar www.ond.vlaanderen.be Jaarwerkverslag 2014
Kan je hier inkijken
Geen Pdf reader?
Klik hier